Als u een vaste baan heeft, betaalt uw werkgever uw salaris door tot uw contract afloopt. Maar niet langer dan 2 jaar. Bent u na 2 jaar nog ziek? Vraag dan een WIA-uitkering aan bij UWV.

Bent u ziek maar heeft u geen vaste baan? Misschien heeft u recht op een Ziektewet-uitkering. U vraagt deze aan bij UWV. Na 2 jaar stopt uw Ziektewet-uitkering. Bent u nog ziek? Vraag dan een WIA-uitkering aan bij UWV.

Wajong 2015 is een uitkering voor mensen die op jonge leeftijd een ziekte of handicap kregen. En daardoor nu geen mogelijkheden hebben om te werken.

Kijk op de website van UWV voor informatie over WIA, Ziektewet en Wajong 2015.

Komt u niet in aanmerking voor een uitkering via het UWV? Neem dan contact op met 't Baken.

Als u een vergoeding voor uw vrijwilligerswerk krijgt, moet u dat opgeven bij de Belastingdienst. Of u belasting moet betalen, hangt af van de hoogte van de vergoeding. Kijk op de website van de Belastingdienst voor de regels.

Heeft u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Vraag dan eerst toestemming aan uw contactpersoon bij de 't Baken of bij het UWV. Het vrijwilligerswerk mag er niet voor zorgen dat u niet meer beschikbaar bent voor een betaalde baan.

Ook een vergoeding moet u melden bij uw contactpersoon bij 't Baken of bij het UWV. De vergoeding kan gevolgen hebben voor uw uitkering.

Lees meer over vrijwilligerswerk met een uitkering op Vrijwilligerswerk.nl. Ook de Vrijwilligerscentrale of de organisatie waar u vrijwilligerswerk doet, kunnen u informatie geven.

Toon organisaties

Vrijwilligerscentrale Gemeente Lochem

Dinsdag en woensdag: 9.30 - 11.30 uur in de VVV (Markt 2, Lochem)

Bellen of mailen voor een afspraak op een andere dag kan ook.

Dr. Rivestraat 1
7241 AS Lochem
Postbus 196
7240 AD Lochem
057 329 70 00

Belastingdienst - vrijwilligerswerk

UWV - vrijwilligerswerk met een uitkering

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Misschien gaat u samenwonen, krijgt u een kind of gaat u een opleiding doen. Of heeft u een nieuw adres of rekeningnummer. Geef veranderingen meteen door aan UWV of aan de gemeente. Dan hebben zij altijd de juiste gegevens. En krijgt u altijd het juiste bedrag.

Wilt u weten welke veranderingen u zeker door moet geven? Kijk dan op de website van UWV (als u een uitkering van het UWV heeft) of neem contact op met 't Baken. Let op: u bent verplicht veranderingen meteen door te geven. Wanneer u dat niet doet, kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering.

Bent u het niet eens met een besluit van UWV of heeft u een klacht? Kijk op de website van UWV hoe u een klacht of een bezwaar indient.

Op de website van het Juridisch Loket leest u meer over het maken van bezwaar bij UWV. U kunt bij het Juridisch Loket ook rechtshulp krijgen.

De Nationale ombudsman is er voor iedereen die een probleem heeft met de overheid. Kijk op de website voor meer informatie.

Het Juridisch Loket heeft twee keer per week een spreekuur in Zutphen. U kunt ook bellen of mailen. De Sociaal Raadslieden geven advies over wetten en regels. Zij hebben elke maandag spreekuur in Lochem.

Toon organisaties

Juridisch Loket Zutphen

Inloopspreekuur: di 14.00 - 16.00 uur, do 9.00 - 11.00 uur

Polsbroekpassage 3
7201 CE Zutphen
0900 80 20 (€ 0,25 p/min)

Sociaal Raadslieden

Spreekuren:

Gorssel

Den Oldenhof

ma 9.00 - 10.00 uur

Lochem

Gebouw Sensire Nieuwstad

ma 14.00 - 15.00 uur

0314 35 77 23

MEE Oost - cliëntondersteuning

Nationale Ombudsman

Postbus 93122
2509 AC Den Haag
0800 33 55 555