Ouders en verzorgers zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van hun kinderen naar school. Maar soms gaat dat niet. Moet uw kind ver reizen naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school? Kan uw kind niet zelfstandig naar school reizen omdat hij/zij een handicap heeft? Dan komt u misschien in aanmerking voor een vorm van leerlingenvervoer.

Het moet gaan om vervoer tussen uw woonadres en de dichtstbijzijnde, voor uw kind toegankelijke school van de gewenste richting. De gemeente Lochem vergoedt de kosten van de goedkoopste adequate manier van vervoer. Dit kan een vergoeding op basis van het openbaar vervoer zijn, een (brom)fietsvergoeding, kilometervergoeding voor de auto of inzet van een taxi.  

Wij willen leerlingenvervoer laten bijdragen aan de groei naar zelfstandigheid

Bij de beoordeling van de aanvraag staat de leerling centraal. Voor het bepalen van de soort vervoersvoorziening zijn niet de beperkingen, maar de mogelijkheden van de leerlingen (en de ouders) het uitgangspunt.

Wilt u leerlingenvervoer aanvragen? Doet u dit dan voor 15 mei 2023

Leerlingenvervoer moet u voor ieder schooljaar opnieuw aanvragen. Tenzij u van ons een toekenning ontvangt voor een langere periode (meerjarige beschikking).

Het aanvraagformulier en meer informatie over bijvoorbeeld de voorwaarden vindt u op de pagina Leerlingenvervoer van 't Baken.

Heeft u een meerjarige beschikking voor leerlingenvervoer en zijn er wijzigingen in de situatie?

Bijvoorbeeld doordat uw kind naar een andere school gaat of mogelijkheden heeft om (gedeeltelijk) zelfstandig te reizen. Geef dit dan ook aan ons door voor 15 mei.

Meer weten?

Neem dan contact op met `t Baken. Wij zijn telefonisch bereikbaar: (0573) 28 92 90 of info@bakenlochem.nl