De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarom een energietoeslag van de overheid.

Ook in 2023 komt er een energietoeslag. De voorwaarden die daarvoor gaan gelden zijn alleen nog niet bekend. De Tweede Kamer moet nog een besluit nemen over de nieuwe wet die hiervoor nodig is. Inwoners van de gemeente Lochem kunnen pas de energietoeslag voor 2023 aanvragen als deze wet er is.  

De gemeente Lochem werkt niet met een voorschot.

Wij houden u op de hoogte via onze website en de gemeentepagina in de Berkelbode.

Heeft u in 2022 energietoeslag ontvangen?

Dan hoeft u geen aanvraag voor 2023 te doen. Wij bekijken uw aanvraag voor 2022 opnieuw aan de hand van de nieuwe voorwaarden voor 2023. U krijgt van ons bericht of u in aanmerking komt voor de energietoeslag 2023. 

Het is niet zeker of u in 2023 weer in aanmerking komt voor de energietoeslag. Dat weten we pas als de nieuwe wet met nieuwe voorwaarden er is.

Heeft u problemen met het betalen van uw rekeningen?

Aarzel niet en neem contact met ons op! Samen kijken we naar uw situatie en of u in aanmerking komt voor andere financiële ondersteuning.

Contact

U kunt met vragen altijd bij ’t Baken terecht. U kunt ons bellen, mailen of een afspraak maken op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Telefoon: (0573) 28 92 90, e-mail: info@bakenlochem.nl of kijk op www.bakenlochem.nl.