Minimaregelingen zijn extra’s bij een laag inkomen. Heeft u een laag inkomen? Of schulden? De gemeente Lochem kan u daarbij helpen.

We vinden het belangrijk dat iedereen zo goed mogelijk mee kan doen in de Lochemse samenleving. Heeft u een laag inkomen of schulden? De gemeente Lochem heeft verschillende minimaregelingen waar u gebruik van kunt maken. Zo kunt u die onverwachtse kosten misschien toch betalen. Of meedoen aan activiteiten die voor anderen vanzelfsprekend zijn.

Minder contact met hulpverleners

Tijdens deze coronaperiode heeft de zorg op een lager pitje gestaan en hebben hulpverleners minder contact met inwoners kunnen leggen. U heeft daardoor misschien minder contact gehad met mensen die u kunnen wijzen op de regelingen die er zijn of u helpen met het aanvragen er van. Maar juist tijdens deze periode zijn deze regelingen er om u te helpen!

Op www.bakenlochem.nl/geld/toeslagen-en-bijdragen/regelingen-voor-een-laag-inkomen vindt u alle regelingen waar u wellicht een beroep op zou kunnen doen. En via www.checkwaarjerechtophebt.nl kunt u heel eenvoudig uw gegevens invullen en meteen zien voor welke regeling u wellicht in aanmerking komt.

Of u in aanmerking komt en hoeveel u krijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie. We houden rekening met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Uw inkomen mag niet te hoog zijn en soms kijken wij naar uw vermogen. Dat kan geld op de bank zijn, maar ook uw auto, waardevolle spullen en een eigen huis.

Heeft u vragen of wilt u hulp bij het aanvragen van een regeling?

Wij helpen u graag! U mag ons altijd bellen: (0573) 289290 of een mail sturen: info@bakenlochem.nl.