“Zo kwam je elkaar ‘vroeger’ tegen bij de sport en in de kroeg en zo sta je te kletsen op het Ouder & Kind Festival!”. Dit was één van de enthousiaste reacties na een bezoek aan het festival bij de Kleine Carrousel, afgelopen zondag 10 oktober.

Het festival werd georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding door #Opladers, de Lochemse Mama’s en beleefboerderij De Kleine Carrousel. Het was een festival voor kinderen én hun papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms, tantes en alle andere opvoeders.

Wat voorop stond was samen leuke dingen doen, en dat is gelukt! Er was voor ieder wat wils, van een workshop babygebaren tot yoga en van broodjes bakken tot broodjes eten.

Opvoeden doe je niet alleen

Esther Bakker, aanjager van #Opladers Lochem vertelt: “Opvoeden doe je niet alleen, dat is de boodschap van #Opladers. #Opladers draait om het samenbrengen van ouders en partijen, zodat ze ervaringen kunnen delen, elkaar kunnen helpen maar ook leuke dingen samen kunnen doen. En dat geeft energie! De samenwerking met de Lochemse Mama’s en De Kleine Carrousel is ook op deze manier ontstaan. Consultatiebureau Yunio heeft een rol gespeeld door enthousiaste ouders aan mij te koppelen, zodat we samen dit fantastische evenement hebben kunnen organiseren. En gezien het succes van het Ouder & Kind Festival, gaan we zeker voor een vervolg!”

Wil je meer weten over #Opladers of de Lochemse mama’s? Kijk op www.mijnopladers.nl of www.lochemsemamas.nl