Als u moet rondkomen met een laag inkomen is het niet altijd mogelijk om uw kinderen mee te laten doen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Stichting Leergeld kan dan helpen.

Stichting Leergeld biedt kinderen uit gezinnen met weinig geld de kans om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zo kunnen ze echt meedoen en staan ze niet aan de zijlijn. Dit vergroot ook hun kans om later goed mee te kunnen doen in de samenleving. Het is fijn als je als kind lid bent van een sportclub of vereniging. Voor het contact met leeftijdgenootjes, om te leren te winnen en verliezen en om een team te zijn. Dit kan een sportclub zijn, de scoutingvereniging of een muziekvereniging.

Ook zijn de kosten die school met zich meebrengt voor bijvoorbeeld schoolreisjes of excursies vaak een probleem. Het is voor een kind belangrijk om hier onderdeel van te kunnen zijn. Ook hiervoor kunt u een bijdrage krijgen van Stichting Leergeld.

Uniek

Wat Stichting Leergeld uniek maakt, is dat ze echt alles uit de kast halen om kinderen mee te kunnen laten doen. Ze stoppen niet als het geld op is, maar ze gaan verder. Zo heeft Stichting Leergeld een afspraak met een sportschool in de gemeente Lochem. Iedereen die via Stichting Leergeld komt, is daar welkom. Vaak is het zo dat er niet genoeg geld beschikbaar is om de lessen te kunnen betalen. Maar daar maakt de sportschool geen probleem van: sport moet voor iedereen bereikbaar zijn vinden ze. Hetzelfde geldt voor muzieklessen. Ook hier heeft Stichting Leergeld afspraken over gemaakt. Zo kunnen kinderen toch muziekles volgen, ook al is er eigenlijk niet genoeg geld beschikbaar.

Voor wie

Stichting Leergeld is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen of voor gezinnen die weinig te besteden hebben als gevolg van schulden.

Hoe aanvragen?

Wilt u een aanvraag doen voor een bijdrage vanuit Stichting Leergeld? Dan kunt u bellen met Stichting Leergeld. Ze zijn op dinsdag- en donderdagochtend te bereiken via 06-40442076. U kunt ook een aanvraag doen via www.leergeldlochem.nl of via www.samenvoorallekinderen.nl.

Check waar je recht op hebt

De gemeente Lochem heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen of schulden. Op www.checkwaarjerechtophebt.nl kunt u makkelijk zien voor welke regelingen u misschien in aanmerking komt. Kunt u hierbij hulp gebruiken of heeft u vragen? Neemt u dan contact op het ’t Baken! Wij helpen u graag verder.