De coronacrisis zet ons leven flink op zijn kop. Financiële problemen komen vaker voor of worden groter. Je kunt minder uren draaien op je werk, je hebt salaris in moeten leveren, de inkomsten uit je bedrijf vallen (deels) weg… Je inkomsten worden lager terwijl je vaste lasten gelijk blijven, of je moet juist extra investeren om bijvoorbeeld je bedrijf draaiende te houden. Dat levert problemen op.

Heb je financiële problemen of maak je je zorgen om de toekomst? Wacht dan niet te lang met hulp zoeken. Want voor je het weet stapelen de problemen zich op. Neem contact op met ’t Baken en wij helpen je verder. Je kunt ons bellen: 0573-289 290, mailen: info@bakenlochem.nl of kijk voor meer informatie op www.bakenlochem.nl/geld/schulden.

Betrouwbare partners

Financiële problemen komen voor in heel veel soorten en maten. Daarom werken we nauw samen met een aantal partners. Samen met hen hebben we een goed en betrouwbaar netwerk voor jou en zorgen we er voor dat je de hulp krijgt die nodig is. Wil je weten welke partners dit zijn en wat ze doen? Kijk dan in dit overzicht met partners (pdf, 98 KB) .

Uit de praktijk

Laagdrempelige hulp en goede samenwerking

“Aan het begin van de coronacrisis neem ik contact op met het B€L voor financieel advies. Ik heb een eigen bedrijf, maar ik mag door de coronacrisis mijn werkzaamheden hier niet meer uitoefenen. Dit betekent geen inkomsten meer vanuit mijn eigen bedrijf. Gelukkig werk ik ook nog deels in loondienst. Hoewel ook daar de werkzaamheden tijdelijk moeten stoppen, krijg ik gelukkig nog wel doorbetaald. Maar dit is onvoldoende om van rond te kunnen komen. Het B€L adviseert mij om contact op te nemen met het ROZ. Hier kan ik namelijk de Tijdelijke overbruggingsregeling Zelfstandige ondernemers (ToZo) aanvragen. Het B€L helpt mij om alle benodigde gegevens bij elkaar te zoeken zodat ik een goede aanvraag kan doen. En ik krijg de regeling! Nu langzamerhand alles weer voorzichtig opgestart mag worden, heb ik deze inkomsten gelukkig niet meer nodig. Maar deze regeling heeft mij wel geholpen om een financieel moeilijke periode door te komen! Vraag dus op tijd om hulp zodat je grotere problemen kunt voorkomen! “

 

’t Baken kijkt verder

“Ondernemen is zoveel meer dan alleen geld verdienen. Het is je leven, het is wie je bent. En als het dan, bijvoorbeeld door de coronacrisis, niet goed gaat, is dat een flinke klap. Het heeft niet alleen gevolgen voor jouw bedrijf. Het heeft ook impact op jouw zelf en op jouw omgeving. Ik had een goed lopend schildersbedrijf. Maar door de coronacrisis raakte ik toch in financiële problemen. Ik probeerde het eerst zelf op te lossen door een lening af te sluiten om de grootste problemen op te vangen. Maar daardoor werd de situatie alleen maar erger. Ik kreeg er ontzettend veel stress van. Maar ook mijn vrouw en kinderen leden erg onder de situatie. Ze hebben me vaak gevraagd om hulp te zoeken, maar ik kon dit niet. Voelde alsof ik gefaald had.

Uiteindelijk was de situatie onhoudbaar en heeft mijn vrouw contact gezocht met ’t Baken en ben ik ook met ze in gesprek gegaan. Via ’t Baken kom ik ook in contact met het ROZ. Met veel begrip en inlevingsvermogen hebben ze me geholpen. Het beëindigen van mijn bedrijf bleek de enige oplossing.

Terwijl het ROZ mij hierbij hielp, ben ik met de consulent van ’t Baken aan de slag gegaan met de andere problemen die waren ontstaan. Zo hebben we een goedkopere woning gevonden en hebben we gewerkt aan de relatie tussen mij, mijn vrouw en onze kinderen. Inmiddels is onze situatie aanzienlijk beter. Door de goede samenwerking tussen ’t Baken het ROZ, het begrip dat we kregen en de praktische tips, gaan we nu weer vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet. Financiële problemen staan bijna nooit alleen. Vraag op tijd om hulp en zorg voor een goede basis om weer verder te kunnen.”