Zo lang mogelijk meedoen in de samenleving en zelfstandig kunnen blijven leven en wonen, dat willen we graag voor onze inwoners. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten we elkaar helpen. Buren, familie, vrienden en kennissen, we kunnen altijd wel iets doen om een ander te helpen, een luisterend oor of praktische hulp maken al veel verschil. Maar soms is er ook meer nodig. Dan kunt u terecht bij ’t Baken. Wij werken samen met verschillende organisaties en instellingen en samen zorgen we ervoor dat u verder kunt!

In de week van 10 februari geven we met diverse activiteiten aandacht aan het thema Zorgen voor Elkaar. Met als doel meer begrip voor elkaar, leren, samenwerken en ook gewoon leuke dingen doen! Voor sommige activiteiten hebben we een groep mensen speciaal uitgenodigd. Voor de andere activiteiten kunt u zich aanmelden. Deelname is gratis dus meld u snel aan!

Dinsdag 11 februari Netwerkbijeenkomst Sociaal Domein

Tijdens deze netwerkbijeenkomst leren allerlei organisaties elkaar kennen zodat we beter samen kunnen werken om onze inwoners beter te kunnen helpen.

Woensdag 12 februari Bezoek Beleefhuis Doetinchem

Bent u benieuwd naar slimme oplossingen die u kunt toepassen in uw woning zodat u daar langer veilig en comfortabel kunt blijven wonen? Meld u dan aan om mee te gaan naar het beleefhuis in Doetinchem. Interesse? Stuur een mailtje naar: mail@bakenlochem.nl
of bel met Birgit Boode via 06 - 50 08 05 76.

  • Vertrek: 13.30 uur bij Den Oldenhof in Gorssel en 13.30 uur bij het Graafschapterrein in Lochem. We verwachten rond 16.30 uur weer terug te zijn.

Woensdag 12 februari Inloopbijeenkomst Check waar je recht op hebt

Heeft u een laag inkomen of schulden? Dan is het moeilijk om rond te komen. De gemeente heeft regelingen die u kunnen helpen. Op www.checkwaarjerechtophebt.nl leest u hier alles over. Meer weten? Tijdens de inloopbijeenkomst helpen medewerkers van ’t Baken, Stichting
Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur u verder.

  • 13.30 – 15.30 uur, Stadshuus Lochem

Woensdag 12 februari Generatiediner bij Eetcafé Scholten

Ouderen gaan tijdens het eten in gesprek met scholieren over allerlei onderwerpen.

  • Locatie: Eetcafé Scholten, Lochem

Donderdag 13 februari Cursus Zuinig Zonder Zorgen

Grip, overzicht en inzicht krijgen in jouw financiële situatie, dat is het doel van de cursus Zuinig Zonder Zorgen. Interesse? Stuur een mailtje naar: mail@bakenlochem.nl

  • 10.00 - 11.30 uur, kantoor Stichting Welzijn Lochem

Donderdag 13 februari De Lochemse Uitdaging

’t Baken is te vinden op de Beursvloer van de Lochemse Uitdaging. Verenigingen en stichtingen worden met gesloten beurs verbonden aan het bedrijfsleven. Zo helpen we elkaar vooruit en kunnen er mooie initiatieven ontstaan!

Donderdag 13 februari Bedrijfsbezoek Truck & Trailer

De gemeenteraad gaat op bezoek bij Truck & Trailer. We vinden het belangrijk dat statushouders zo goed mogelijk mee kunnen doen in de Lochemse samenleving. Daarom doen we ons best om een goede opleiding en stage of werkplek voor ze te vinden. Bij Truck & Trailer zijn momenteel 2 statushouders aan het werk. Een mooi voorbeeld om in de praktijk te kijken.

Donderdag 13 februari  Voorstelling cabaretier Fabian Franciscus

De uitsmijter van deze week: een voorstelling van cabaretier Fabian Franciscus. Een bijzondere voorstelling op een bijzondere plek. Hij speelt zijn nieuwe show ‘Kleine Wereld’ in kapel Op ‘t Rijsselt. Wilt u bij deze voorstelling aanwezig zijn? Meld u dan snel aan via mail@bakenlochem.nl. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol = vol.

  • 20.00 uur, kapel Op ‘t Rijsselt, Eefde

Fabian zijn eerste voorstelling Vlafeest was vrijwel de gehele tour uitverkocht. Meerdere keren gingen stukjes uit zijn voorstelling viraal en hij was o.a. te gast bij Kopspijkers, Spijkers met Koppen, Radio 538 en Na Het Nieuws. Daarnaast speelde hij zowel op de Zwarte Cross als op Lowlands. Fabian heeft autisme (MCDD) en OCD. Hij ziet dit als een mooie bron van inspiratie voor zijn optredens.