De gemeente Lochem biedt samen met Salland Zorgverzekeringen een uitgebreide zorgverzekering aan voor inwoners van de gemeente Lochem met een laag inkomen. Bovendien betaalt de gemeente mee, zodat de premie zo laag mogelijk blijft. Er is geen medische selectie.

Overstap van Menzis naar Salland

Maakt u momenteel via de gemeente Lochem al gebruik van een collectieve zorgverzekering bij Menzis? Dan bent u al per brief geïnformeerd over de overstap van Menzis naar Salland.  Wilt u gebruik blijven maken van de collectieve zorgverzekering en bijbehorende voordelige premie en andere voorwaarden, dan is het belangrijk om over te stappen naar Salland Zorgverzekeringen.

De Gemeentepolis Extra of Plus

U kunt kiezen uit twee pakketten bij Salland: De Gemeentepolis Extra of Plus. De Gemeentepolis Extra is een goede keuze als u niet zoveel zorgkosten heeft.

Als u veel zorgkosten heeft, dan kunt u beter kiezen voor de Gemeentepolis Plus. In dat geval hoeft u het verplichte eigen risico van € 385,- niet te betalen. Ook wordt in dit pakket de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen (voor bijvoorbeeld Ondersteuning Thuis) vergoed die u maandelijks moet betalen aan het CAK.

Voorwaarden

U kunt aan deze zorgverzekering meedoen als het netto gezamenlijk maandinkomen zonder vakantiegeld van u en uw eventuele partner lager is dan de volgende bedragen:

Norm Alleenstaande

Jonger dan de AOW Leeftijd     € 1.230,75

Ouder dan de AOW Leeftijd      € 1.384,97

Norm Echtpaar/samenwonend:

Jonger dan de AOW Leeftijd     € 1.758,22

Ouder dan de AOW Leeftijd      € 1.893,48

De waarde van uw spaargeld, auto en/of huis tellen wij niet mee. Wilt u weten of u aan de voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met het Zorgloket op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur, telefoon (0573) 28 92 22.

Welke premie betaal ik dan?

Omdat u zelf uw pakket kiest, is er altijd een verzekering die bij u past. Op gezondverzekerd.nl kunt u het complete vergoedingenoverzicht nalezen. De premie die u betaalt hangt af van welk pakket u kiest: De Gemeentepolis Extra of Plus.

 • De Gemeentepolis Extra: € 124,84
 • De Gemeentepolis Plus: € 143,65

Heeft u een volledige gebitsprothese? Dan vervallen de tandartsvergoedingen. U betaalt daar dan ook niet voor. Uw premie per maand is dan:

 • De Gemeentepolis Extra: € 112,47
 • De Gemeentepolis Plus: € 121,75

Overstappen

Wilt u weten wat de voorwaarden zijn en hoe u kunt overstappen, dan bent u welkom in het gemeentehuis in Lochem of bij de publieksbalie in Gorssel tijdens de inloopspreekuren. U kunt dan zonder afspraak binnenlopen bij overstapcoaches van Salland. Zij leggen u uit wat de voorwaarden zijn en welke vergoedingen de verzekering dekt. Ook krijgt u advies over welk pakket het beste bij u past. Wilt u de verzekering meteen afsluiten, neemt u dan het volgende mee naar de inloop:

 • uw identiteitsbewijs
 • uw bankrekeningnummer
 • polisblad van uw huidige verzekering.

Inloopspreekuren Salland

Gemeentehuis Lochem

 • Dinsdag 27 november 13.00-16.00 uur
 • Dinsdag 4 december 13.00-16.00 uur
 • Donderdag 13 december  9.00-13.00 uur
 • Donderdag 20 december  9.00-13.00 uur

Gemeenteloket Gorssel

 • Dinsdag 27 november 9.00-12.00 uur
 • Dinsdag 4 december 9.00-12.00 uur
 • Donderdag 13 december 14.00-16.00 uur
 • Donderdag 20 december 14.00-16.00 uur

Blijft u liever bij uw huidige verzekeraar?

Als u liever bij uw huidige verzekeraar blijft, dan kunt u kiezen voor een financiële tegemoetkoming in de zorgkosten. Of u kiest voor de zorgverzekering via de gemeente of voor de tegemoetkoming in de zorgkosten, is afhankelijk van uw situatie. Meer informatie hierover vindt u op www.lochem.nl/laaginkomen​​​​​​​. Ook kunt u hierover een gesprek aanvragen.

Let op: overstappen kan tot en met 31 december 2018!

Meer informatie? Kijk op www.gezondverzekerd.nl