Wanneer uw kind naar school gaat, komen daar vaak extra kosten bij kijken. Daarvoor is een bijdrage mogelijk, bijvoorbeeld voor schoolspullen, een boekentas, gymkleding, of een regenpak maar ook voor de ouderbijdrage of een schoolreisje.

De bijdragen zijn per schooljaar:

  • € 100,- voor elk kind op de basisschool;
  • € 400,- voor elk kind dat voor het eerst naar het voortgezet onderwijs (de brugklas) gaat;
  • € 200,- voor elk kind op het voortgezet onderwijs vanaf de tweede klas.

Voor wie

Voor gezinnen met een laag inkomen of voor gezinnen die weinig te besteden hebben als gevolg van schulden. De bijdrage is voor ieder kind in het gezin vanaf vier jaar

Of u recht heeft op een regeling, hangt af van de persoonlijke situatie. Er wordt rekening gehouden met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Het inkomen mag niet te hoog zijn en er wordt ook naar het vermogen gekeken. Dat is niet alleen het geld op de bank, maar bijvoorbeeld ook een auto, waardevolle spullen en een eigen huis

Hoe vraag ik het aan

Via check waar je recht op hebt is te zien hoe groot de kans is dat u een bijdrage kunt krijgen. Als de kans groot is, kunt u daar een aanvraagformulier downloaden. Bellen of langskomen in het gemeentehuis kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Telefoon (0573) 28 92 90.

Direct aanvragen kan ook.  U kunt het formulier online invullen met DigiD (hieronder).

Of u print het formulier (pdf, 236 KB)  en de toelichting, vul het in en stuur het via ons e-mailadres of per post naar ons toe.

Vraag direct aan (met DigiD)

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.