Ook als er in uw gezin weinig geld is, moet uw kind lessen kunst en cultuur kunnen volgen en kunnen sporten. Dan ontwikkelt uw kind zich, kan het creatief zijn en zich goed uiten. Dat is ook goed voor het zelfvertrouwen. De kansen om later goed mee te kunnen doen in de samenleving, worden groter.

Jeugdfonds Sport en Cultuur  probeert voor gezinnen met een laag inkomen bij te springen en betaalt de contributie en eventuele (sport)spullen tot een maximaal bedrag van max. € 225,- per jaar (voor cultuur € 425,-).

Voor wie

Kinderen van 0 t/m 17 jaar uit een gezin met een laag inkomen of voor gezinnen die weinig te besteden hebben als gevolg van schulden. Komt uw kind in aanmerking voor een andere gemeentelijke bijdrage (bijvoorbeeld de Meedoenregeling) waar de contributie mee kan worden betaald? Dan is het de bedoeling dat u daar eerst gebruik van maakt. Als dat niet genoeg is om de kosten te dekken, kan een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur worden gedaan.

Hoe vraag ik het aan?

Alleen speciaal daarvoor aangewezen mensen (intermediairs) kunnen een aanvraag voor het kind indienen. Voor meer informatie neem contact op met Stichting Welzijn Lochem, via c.beuzel@welzijnlochem.nl of telefoon 06 - 307 99 779 .