Scholieren maken voor school veel gebruik van computers en internet. Als u een laag inkomen heeft, zijn er vaak weinig mogelijkheden om een computer aan te schaffen. Om te voorkomen dat kinderen een achterstand oplopen, vergoedt de gemeente de aanschaf van een computer, laptop of tablet, met randapparatuur (zoals bijvoorbeeld een printer) tot maximaal € 450.

Voor wie

Voor gezinnen met een laag inkomen of voor gezinnen die weinig te besteden hebben als gevolg van schulden.

Klik op de knop hieronder om direct de minimaregelingen aan te vragen. U wordt dan doorgestuurd naar het inwonersportaal. Hier logt u in met DigiD.

Aanvraag alleenstaand (met DigiD)
Aanvraag met partner (met DigiD)

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.

Voorwaarden

Uw kind is in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar. Een kind kan in totaal twee keer gedurende zijn of haar hele schoolperiode gebruik maken van de computerregeling. Dit kan één keer tijdens de basisschool periode en maximaal twee keer tijdens de periode van voortgezet onderwijs.  Er kan gebruik gemaakt worden van de computerregeling voor zover een kind redelijkerwijs niet over een computer kan beschikken.

Privacyverklaring

Wij verwerken de gegevens die u aanlevert. Wij nemen die op in ons administratiesysteem. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.