Wanneer u al lange tijd rond moet komen van een laag inkomen dan kan een bijdrage uit de Individuele inkomenstoeslag goed van pas komen. Deze bijdrage mag vrij worden besteed aan bijvoorbeeld een uitje of de aanschaf van noodzakelijke spullen.

Voor wie

Voor als u al langer dan drie jaar rond moet komen van een laag inkomen of als u weinig te besteden heeft als gevolg van schulden. We kijken wel naar wat u zelf gedaan heeft om op andere manieren het inkomen te verhogen.

Of u recht heeft op deze regeling, hangt af van de persoonlijke situatie. Er wordt rekening gehouden met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Het inkomen mag niet te hoog zijn en er wordt ook naar het vermogen gekeken. Dat is niet alleen het geld op de bank, maar bijvoorbeeld ook een auto, waardevolle spullen en een eigen huis.

Klik op de knop hieronder om direct de minimaregelingen aan te vragen. U wordt dan doorgestuurd naar het inwonersportaal. Hier logt u in met DigiD.

Aanvraag alleenstaand (met DigiD)
Aanvraag met partner (met DigiD)

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.

Vergoedingen 2024

  • Gehuwden € 734
  • Alleenstaande ouders € 660
  • Alleenstaanden € 514

Privacyverklaring

Wij verwerken de gegevens die u aanlevert. Wij nemen die op in ons administratiesysteem. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.