Voor hulp neemt u contact op met 't Baken. Vindt u het prettig dat er dan iemand met u meedenkt of meekijkt? Vraag gerust of vrienden, familie of kennissen u willen bijstaan. Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Vraag het dan aan een vrijwilliger.

Of vraag MEE Samen naar cliëntondersteuning. Als onafhankelijk cliëntondersteuner kan MEE Samen u op weg helpen met informatie en advies. U kunt bij MEE Samen aankloppen met vragen over bijvoorbeeld

  • (zelfstandig) wonen
  • samenleven met iemand met een beperking
  • schulddienstverlening
  • leren en werken
  • regels en geldzaken

Ook kan MEE Samen u ondersteunen bij een gesprek met de gemeente, het Wmo-loket of bijvoorbeeld het UWV. Ze helpen u met het doen van een aanvraag. En gaan samen met u op zoek naar passende zorg of een zorgorganisatie.

Iedereen heeft recht op deze onafhankelijke cliëntondersteuning. U heeft geen doorverwijzing of indicatie nodig om er gebruik van te maken. De ondersteuning is gratis.

De mensen van MEE Samen kennen de weg en kijken vanuit uw belang mee. Ze brengen samen met u uw vraag in kaart. Laagdrempelig, gewoon bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Ze luisteren naar u en kijken samen met u naar de stappen die u zelf, met hulp van uw omgeving of met ondersteuning van MEE Samen kunt maken om zelf verder te kunnen.

Toon organisaties

MEE Samen

Terborgseweg 6
7005 BA Doetinchem
Postbus 517
8000 AM Zwolle
088 633 0633

Vrijwilligerscentrale Gemeente Lochem

Woensdag en vrijdag: 9.30 - 11.30 uur in het Stadshuus (Markt 3, Lochem).

Bellen of mailen voor een afspraak op een andere dag kan ook.

Dr. Rivestraat 1
7241 AS Lochem
Postbus 196
7240 AD Lochem
057 329 70 00

Misschien kunt u naar een woning waar u dag en nacht begeleiding en zorg kunt krijgen. U heeft dan een eigen kamer en woont samen met meer mensen in één huis.

Neem contact op met 't Baken. Wij kunnen met u meedenken en helpen u verder.

Op de website MEE Woonwinkel kunt u zoeken naar woningen in de buurt.

Vraag of u bij familie of vrienden kunt wonen. Zijn de problemen daar te groot voor of heeft u niemand? Misschien heeft u recht op beschermd wonen. Dit is een veilige woonomgeving voor mensen met psychische problemen die dag en nacht bescherming of begeleiding nodig hebben. U heeft een eigen kamer en woont samen met meer mensen in één huis. U krijgt begeleiding van een verpleegkundige. De verpleegkundige helpt u met de dagelijkse dingen.

Neem contact op met 't Baken. Wij denken met u mee en helpen u verder.

Op de website MEE Woonwinkel staan naar huizen voor beschermd wonen in de buurt.

Misschien kan uw woning nog aangepast worden. Neem contact op met 't Baken voor meer informatie. Als aanpassen niet kan, moet u misschien verhuizen naar een aangepaste woning.

Heeft u snel een andere woning nodig? Dan kunt u misschien een urgentieverklaring krijgen. Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang als er een geschikte woning vrijkomt. Kijk op de websites van IJsseldal Wonen en Viverion voor meer informatie.

Waar u kunt wonen, hangt af van uw situatie. Om dat te beoordelen kunt u een aanvraag doen bij het CIZ voor een indicatie.

Als u een indicatie van het CIZ krijgt, kunt u wonen in een verpleeghuis. Hier kunt u wonen als u door een ernstige ziekte of zware beperking veel zorg nodig heeft. Krijgt u geen indicatie van het CIZ? Neem contact op met 't Baken. Wij kunnen met u meedenken voor mogelijke oplossingen.

Toon organisaties

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

088 789 10 00

Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) - Indicatie aanvragen