Misschien kunt u naar een woning waar u dag en nacht begeleiding en zorg kunt krijgen. U heeft dan een eigen kamer en woont samen met meer mensen in één huis.

Neem contact op met 't Baken. Wij kunnen met u meedenken en helpen u verder.

Op de website MEE Woonwinkel kunt u zoeken naar woningen in de buurt.

Vraag of u bij familie of vrienden kunt wonen. Zijn de problemen daar te groot voor of heeft u niemand? Misschien heeft u recht op beschermd wonen. Dit is een veilige woonomgeving voor mensen met psychische problemen die dag en nacht bescherming of begeleiding nodig hebben. U heeft een eigen kamer en woont samen met meer mensen in één huis. U krijgt begeleiding van een verpleegkundige. De verpleegkundige helpt u met de dagelijkse dingen.

Neem contact op met 't Baken. Wij denken met u mee en helpen u verder.

Op de website MEE Woonwinkel staan naar huizen voor beschermd wonen in de buurt.

Waar u kunt wonen, hangt af van uw situatie. Om dat te beoordelen kunt u een aanvraag doen bij het CIZ voor een indicatie.

Als u een indicatie van het CIZ krijgt, kunt u wonen in een verpleeghuis. Hier kunt u wonen als u door een ernstige ziekte of zware beperking veel zorg nodig heeft. Krijgt u geen indicatie van het CIZ? Neem contact op met 't Baken. Wij kunnen met u meedenken voor mogelijke oplossingen.

Toon organisaties

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

088 789 10 00

Misschien kan uw woning nog aangepast worden. Neem contact op met 't Baken voor meer informatie. Als aanpassen niet kan, moet u misschien verhuizen naar een aangepaste woning.

Heeft u snel een andere woning nodig? Dan kunt u misschien een urgentieverklaring krijgen. Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang als er een geschikte woning vrijkomt. Kijk op de websites van IJsseldal Wonen en Viverion voor meer informatie.

Voor hulp neemt u contact op met 't Baken. Vindt u het prettig dat er dan iemand met u meedenkt of meekijkt? Vraag gerust of vrienden, familie of kennissen u willen bijstaan. Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Vraag het dan aan een vrijwilliger.

Of vraag naar cliëntondersteuning. Een cliëntondersteuner kan u helpen bij:

  • het vinden en regelen van de juiste hulp
  • het begrijpen van de regels en het invullen van formulieren
  • het contact met de gemeente en (zorg)organisaties

Een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk. Hij of zij kijkt altijd wat het beste is voor u. U kunt rechtstreeks een afspraak maken voor cliëntondersteuning. Neem daarvoor contact met MEE Oost. Kijk op de website van MEE Oost voor meer informatie.

Is die hulp niet genoeg? Schakel dan een mantelzorgmakelaar in. U vindt een mantelzorgmakelaar op de website van de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars. Een mantelzorgmakelaar is niet gratis. Misschien vergoedt uw zorgverzekering de kosten. Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Toon organisaties

Vrijwilligerscentrale Gemeente Lochem

Dinsdag en woensdag: 9.30 - 11.30 uur in de VVV (Markt 2, Lochem)

Bellen of mailen voor een afspraak op een andere dag kan ook.

Dr. Rivestraat 1
7241 AS Lochem
Postbus 196
7240 AD Lochem
057 329 70 00

MEE Oost

Terborgseweg 6
7005 BA Doetinchem
Postbus 517
7005 BA Zwolle
0314 34 42 24