Te veel stress kan klachten geven. Zoals angsten of een depressie. Neem de tijd om te ontspannen.

Een hoge werkdruk kan werkstress veroorzaken. Hierdoor kunt u psychische en lichamelijke klachten krijgen. Informatie over het voorkomen van een hoge werkdruk vindt u op de website Arboportaal.

Op de websites van MIND en Mentaal Vitaal staan tips en ontspanningsoefeningen. U vindt er ook behandelingen tegen stress.

Heeft u meer hulp nodig? Uw huisarts kan u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog.

Sportverenigingen vindt u via de Sportraad Lochem of op Sport.nl.

Toon organisaties

Sport.nl - sportwijzer

MIND - stress

0900 14 50 (€ 0,15 per minuut)

Mentaal Vitaal

Werken aan je mentale fitheid

RIVM - Steunpunt coronazorgen

Sportraad Lochem

Sport.nl

Sportverenigingen in gemeente Lochem

Psychische klachten zijn bijvoorbeeld een depressie, angsten of onzekerheid. Heeft u hier regelmatig last van? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Bij MIND Korrelatie kunt u advies en hulp krijgen. Bel of kijk op de website. Informatie, tips en behandelingen vindt u ook op de websites van Mentaal Vitaal en Kleur je leven.

Wilt u (anoniem) met iemand praten over uw problemen? U kunt 24 uur per dag bellen of chatten met De Luisterlijn.

Toon organisaties

MIND Korrelatie

Als u met MIND Korrelatie wilt appen, voeg dan het nummer 06 13 86 38 03 toe aan de contacten van uw telefoon en start een gesprek. Bereikbaar: ma t/m vrij 09:00 - 18:00 uur.

0900 14 50 (€ 0,15 per minuut)

Mentaal Vitaal

Werken aan je mentale fitheid

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

088 076 70 00

Soms zijn psychische problemen zo erg dat ze uw hele leven beheersen. U bent bijvoorbeeld erg in de war, erg angstig of u denkt aan zelfmoord. U heeft dan meteen hulp nodig.

Bel uw huisarts. ’s Avonds, ‘s nachts of in het weekend belt u de huisartsenpost. De huisarts kan de crisisdienst bellen om u te komen helpen.

U kunt ook bellen met een hulplijn. Denkt u aan zelfmoord? 113 Zelfmoordpreventie is dag en nacht bereikbaar voor hulp.

Toon organisaties

113 Zelfmoordpreventie

Hulplijn, gratis en anoniem.

0800 0113

Huisartsenpost Regio Zutphen

Den Elterweg 79
7207 AE Zutphen

Postadres

Den Elterweg 79
7207 AE Zutphen
0900 200 90 00

Zorgen om verward gedrag?

Maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving die verward gedrag vertoond? Er zijn verschillende plekken waar u dan terecht kunt. Advies- en Meldpunt Verward Gedrag U kunt terecht bij het

Advies- en Meldpunt Verward Gedrag.

Het advies- en meldpunt is dagelijks bereikbaar tussen 08.30 en 23.00 uur via 088 933 55 00. Wie belt, wordt door professionals voorzien van advies. Als advies niet volstaat, wordt voor passende opvolging gezorgd.

Direct hulp nodig?

Soms is iemand met verward gedrag een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving. Dan is er meteen hulp nodig. Bel de huisarts of huisartsenpost voor hulp. Als de situatie levensbedreigend is, belt u 112.

Meldpunt Bijzondere Zorg

Maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Kent u iemand die een zwervend bestaan leidt, zichzelf verwaarloost, of verward gedrag vertoont? Of is er iemand in uw omgeving die zijn woning laat vervuilen of woonoverlast geeft? Dan maakt u zich waarschijnlijk terecht zorgen. U kunt met deze zorgen terecht bij het Meldpunt Bijzondere Zorg. Het Meldpunt Bijzondere Zorg Deventer (BZT) is er voor mensen die in een zorgelijke situatie verkeren. Zij bieden actief hulp wanneer iemand niet goed in staat is zelf zijn situatie te verbeteren en/of hulp afwijst. Het Bijzonder Zorgteam is werkzaam in de volgende plaatsen: Deventer, Zutphen, Lochem, Raalte, Wijhe, Olst Het meldpunt is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 0800 8778 771 of via info@meldpunt-bijzonderezorg.nl. Als u de voicemail inspreekt met uw naam een telefoonnummer, dan bellen zij u terug.

Omgaan met psychische klachten

Omgaan met psychische klachten kan moeilijk zijn. Ook voor familie en vrienden. Op de website Labyrint in Perspectief vindt u informatie, advies en verhalen van anderen. U kunt ook bellen en mailen. Op de website Naasten in Kracht kunt u uw verhaal delen met anderen. Hier vindt u ook tips voor familie en vrienden van mensen met psychische klachten. U mag ook altijd contact opnemen met 't Baken.

Toon organisaties

Alarmnummer

112

Naasten Centraal

Voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact van familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

0900 254 66 74

Huisartsenpost Regio Zutphen

Den Elterweg 79
7207 AE Zutphen

Postadres

Den Elterweg 79
7207 AE Zutphen
0900 200 90 00

Naasten in Kracht

Naasten in Kracht is een website voor familieleden en goede vrienden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Advies- en meldpunt verward gedrag

Dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 23.00 uur.

088 933 55 00

Meldpunt zorgwekkend gedrag

0800 12 05