Cliëntondersteuning is hulp voor iedereen die zorg of hulp krijgt van een (zorg)instantie. Of als u zorg of hulp van een instantie wilt aanvragen. Cliëntondersteuning bestaat uit advies, informatie of kortdurende praktische hulp. Cliëntondersteuning is gratis.
Een onafhankelijk cliëntondersteuner helpt u met onder andere:
- het vinden en regelen van de juiste hulp
- het begrijpen van regelingen, invullen van formulieren en ordenen van administratie
- het opdoen van nieuwe contacten
- het contact met (zorg)instanties

Soms kan het lastig zijn om de weg te vinden naar de hulp die u nodig heeft. Als onafhankelijk cliëntondersteuner kan MEE Oost u op weg helpen met informatie en advies. U kunt bij MEE Oost aankloppen met vragen over bijvoorbeeld

  • (zelfstandig) wonen
  • samenleven met iemand met een beperking
  • schulddienstverlening
  • leren en werken
  • regels en geldzaken

Ook kan MEE Oost u ondersteunen bij een gesprek met de gemeente, het Wmo-loket of bijvoorbeeld het UWV. Ze helpen u met het doen van een aanvraag. En gaan samen met u op zoek naar passende zorg of een zorgorganisatie.

Iedereen heeft recht op deze onafhankelijke cliëntondersteuning. U heeft geen doorverwijzing of indicatie nodig om er gebruik van te maken. De ondersteuning is gratis.

De mensen van MEE Oost kennen de weg en kijken vanuit uw belang mee. Ze brengen samen met u uw vraag in kaart. Laagdrempelig, gewoon bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Ze luisteren naar u en kijken samen met u naar de stappen die u zelf, met hulp van uw omgeving of met ondersteuning van MEE Oost kunt maken om zelf verder te kunnen.

Toon organisaties

MEE Oost - cliëntondersteuning

Contactpersoon: Dofien Houwer

06 46 37 86 19

Adviespunt Zorgbelang

Onafhankelijke cliëntenondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz).

0900 243 81 81