Maandag 3 juni was de feestelijke start van inloophuis De Stek in Lochem. Wethouder Wendy Goodin onthulde trots de naam: “De Stek, mentaal tot bloei komen. Het is een eigen, veilige plek waar je je kunt richten op mentale gezondheid en zingeving, maar ook op eigen regie en herstel. Ik ben ontzettend blij met deze plek, het is een heel waardevolle voorziening in onze gemeente.”

De Stek is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor en door mensen die psychisch kwetsbaar zijn of een verslaving hebben (gehad). Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan activiteiten. Alles is gericht op meedoen, zingeving en herstel. En natuurlijk staat de deur ook open voor familieleden en naast betrokkenen. Je kunt er gewoon binnenlopen, je hebt geen verwijzing nodig en deelname is gratis.

Geopend op maandagmiddag en woensdagochtend

De Stek is te vinden in het pand van het BIC: Bezielend Inspiratie Centrum, aan de Noorderwal 17 in Lochem. Daar is een eigen huiskamer en een gastvrije leefkeuken waar het inloophuis 2 dagdelen per week gebruik van kan maken. We starten klein, op maandagmiddag van 13.00 – 16.00 uur en op woensdag van 9.30 – 12.30 uur.

Volg ons op sociale media

Via Facebook en Instagram @desteklochem houden we je op de hoogte van nieuwe activiteiten, de voortgang en ontwikkelingen.

Meedenken?

Wil je meedenken over de werkwijze en invulling van De Stek? Laat het ons weten! Je bent van harte welkom! Je kunt contact opnemen met projectleider Ellen Spanjers: e.spanjers@lochem.nl of 06 50080612.