Is het niet mogelijk om naast een studie te werken vanwege een beperking? Dan is er een studietoeslag. Dit geeft een steuntje in de rug om de opleiding te kunnen betalen. De hoogte is afhankelijk van uw leeftijd.

Voor wie

Voor iedereen, ouder dan 15 jaar, die recht heeft op studiefinanciering en die niet in staat is om naast
de studie te werken. We kijken niet naar het eigen vermogen.

Heeft u een Wajong-uitkering? Dan geldt deze regeling niet. Meer informatie is te krijgen bij het UWV over een vergelijkbare regeling voor Wajong-ers.

Persoonlijke situatie

Of u recht heeft op deze regeling, hangt af van de persoonlijke situatie. Er wordt rekening gehouden met uw leeftijd, en uw mogelijkheden om het minimumloon te verdienen.

Ontvang je stagevergoeding, dan mag je een bedrag daarvan per maand houden. Alles wat je meer verdient, wordt van de studietoeslag afgetrokken.

Met terugwerkende kracht aanvragen

De regeling studietoeslag is ingegaan op 1 april 2022. U kunt met terugwerkende kracht studietoeslag aanvragen. Dit kan vanaf 1 april 2022. En als u over die periode voldoet aan de voorwaarden.

Hoe vraag ik het aan?

Download het aanvraagformulier Studietoeslag. Bellen of langskomen bij 't Baken in het gemeentehuis kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Telefoon (0573) 28 92 90.

Direct aanvragen kan ook.  U kunt het formulier online invullen met DigiD (hieronder).

Vraag direct aan (met DigiD)

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.