Heeft u een laag inkomen, dan kan het voor u best lastig zijn om bijvoorbeeld naar de film te gaan, een sportles te volgen of om mee te doen aan een cursus. U kunt dan mogelijk gebruik maken van de Meedoenregeling. Deze bedraagt € 150 per persoon per jaar.

Voor wie

Voor gezinnen met een laag inkomen of voor gezinnen die te besteden hebben als gevolg van schulden. De bijdrage is voor ieder lid van het gezin vanaf vier jaar. We kijken wel naar uw eigen vermogen.

Persoonlijke situatie

Of u recht heeft op een regeling, hangt af van de persoonlijke situatie. Er wordt rekening gehouden met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Het inkomen mag niet te hoog zijn en er wordt ook naar het vermogen gekeken. Dat is niet alleen het geld op de bank, maar bijvoorbeeld ook een auto, waardevolle spullen en een eigen huis.

Klik op de knop hieronder om direct de minimaregelingen aan te vragen. U wordt dan doorgestuurd naar het inwonersportaal. Hier logt u in met DigiD.

Aanvraag alleenstaand (met DigiD)
Aanvraag met partner (met DigiD)

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.

Privacyverklaring

Wij verwerken de gegevens die u aanlevert. Wij nemen die op in ons administratiesysteem. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.