Het is belangrijk dat u en uw gezin kunnen meedoen en rondkomen. Met de hoge prijzen voor gas en elektriciteit en de dure boodschappen is dat soms best lastig. Als uw inkomen laag is of u heeft schulden, is het helemaal moeilijk om rond te komen. Er zijn verschillende regelingen waarmee we u kunnen helpen! Onderaan deze pagina ziet u welke regelingen er zijn.

Of u recht heeft op een regeling hangt af van uw persoonlijke situatie. Zo houden we rekening met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Uw inkomen mag niet te hoog zijn. Soms kijken wij naar uw bezit. Dat kan geld op de bank zijn, maar ook uw auto, spullen en een eigen huis.

Aarzel niet en vraag hulp
Wij helpen u graag! Samen kijken we of er een regeling is die u financieel of op een andere manier kan ondersteunen. U mag ons altijd bellen: 0573 28 92 90. We helpen u telefonisch maar u kunt ook een afspraak maken. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. Mailen kan ook naar info@bakenlochem.nl.

Zelf zien waar u recht op heeft?
Op check waar je recht op hebt kunt u zien of u in aanmerking komt voor één of meerdere regelingen. U kunt daar ook uw gegevens invullen. U ziet dan meteen welke regeling u misschien kunt gebruiken.

Financiele problemen door de stijgende (energie)prijzen?

Er is hulp vanuit het crisisfonds

De snel stijgende energieprijzen zorgen bij veel mensen voor financiële problemen. Voor die mensen is er hulp vanuit het crisisfonds. Er is een miljoen euro beschikbaar waarmee de gemeente Lochem inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties die financiële problemen hebben of dreigen te krijgen kan helpen.

Lees hier meer over het crisisfonds