Kunt u hulp gebruiken om rond te komen? Of kent u iemand die dat nodig heeft?

Het is belangrijk dat u en uw gezin kunnen meedoen en rondkomen. Met de hoge prijzen voor gas en elektriciteit en de dure boodschappen is dat soms best lastig. Als uw inkomen laag is of u heeft schulden dan is het helemaal moeilijk om rond te komen. Er zijn verschillende regelingen waarmee we u kunnen helpen!

Of u recht heeft op een regeling, hangt af van uw persoonlijke situatie. Zo houden we rekening met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Uw inkomen mag niet te hoog zijn. Soms kijken wij naar uw bezit. Dat kan geld op de bank zijn, maar ook uw auto, spullen en een eigen huis.

Aarzel niet en vraag hulp

’t Baken helpt u graag! Samen kijken zij of er een regeling is die u financieel of op een andere manier kan ondersteunen. U kunt ’t Baken bellen: (0573) 28 92 90. Maar u kunt ook een afspraak maken. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. Mailen kan ook naar info@bakenlochem.nl.

Zelf zien waar u recht op heeft?

Op check waar je recht op hebt kunt u zien of u in aanmerking komt voor één of meerdere regelingen. U kunt daar ook uw gegevens invullen. U ziet dan meteen welke regeling u misschien kunt gebruiken.

 

Hieronder ziet u alle regelingen op een rijtje.

Hulp bij schulden

Heeft u schulden en u weet niet hoe u dit moet oplossen? U kunt hulp krijgen van B€L, het Budget Adviescentrum Lochem. Na een eerste gesprek bepaalt u samen met de medewerker van het B€L, wie u het beste verder kan helpen. Dat kan een budgetcoach zijn of iemand die u helpt uw administratie op orde te brengen. Als u complexe schulden heeft dan kan de Stadsbank Oost Nederland u helpen. Er wordt dan gekeken wat de oorzaak van uw schuld is en hoe deze kan worden aangepakt.

Meer informatie

Heeft u vragen of heeft u hierbij hulp nodig? Dan kunt u bellen of langskomen bij 't Baken voor een gesprek in het gemeentehuis. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Telefoon (0573) 28 92 90. U kunt natuurlijk ook onze contactinformatie bekijken.