U moet samen een ouderschapsplan maken. Hierin staan afspraken over waar de kinderen gaan wonen en hoe u de zorg en opvoeding regelt. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

In het ouderschapsplan wordt een omgangsregeling vastgelegd. Beide ouders moeten zich daaraan houden. Ook staan er afspraken in over elkaar informeren. Bijvoorbeeld hoe ouders elkaar informeren over belangrijke zaken van de kinderen.

Na de scheiding moet u samen de kosten voor de zorg en opvoeding blijven betalen. Deze kosten heten alimentatie. Hoe hoog zijn die kosten? En wie betaalt dit aan wie? Ook dat komt in het ouderschapsplan. Lees meer over kinderalimentatie op de website van het Nibud.

Lukt het niet een omgangsregeling vast te leggen? Humanitas Zutphen helpt u er samen uit te komen. Kijk op de website voor meer informatie.

Of neem contact op met ’t Baken. Wij helpen u graag verder met informatie en advies.

Toon organisaties

Humanitas Zutphen - BOR

Contactpersonen

coördinator Femke Leijten: 06 51 68 38 41

coördinator Resi van Sloun: 06 51 60 23 71

Govert Flinckstraat 1
7204 HK Zutphen

Postadres

Tussen de Eiken 107
7325 HH Apeldoorn
06 51 60 23 71

Rijksoverheid - ouderschapsplan

Nibud - kinderalimentatie

Op de website Rechtwijzer.nl staat veel informatie. Betaalt uw ex-partner niet zijn of haar deel van de kosten? Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen helpt u het geld toch te krijgen.

U kunt ook gratis advies vragen aan het Juridisch Loket.

Het Juridisch Loket heeft twee keer per week een spreekuur in Zutphen. U kunt ook bellen of mailen.

Toon organisaties

Juridisch Loket Zutphen

Inloopspreekuur: di 14.00 - 16.00 uur, do 9.00 - 11.00 uur

Polsbroekpassage 3
7201 CE Zutphen
0900 80 20 (€ 0,25 p/min)

Juridisch Loket

0900 80 20 (€ 0,25 per minuut)

Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen - LBIO

Postbus 8901
3009 AX Rotterdam
010 289 48 90

Rechtwijzer - uit elkaar

Maak een afspraak met uw huisarts.

Of neem contact op met ’t Baken. Wij helpen u graag de juiste hulp te vinden.

Op de website Voor Jonge Helden staat informatie voor kinderen. Ze kunnen er ook in contact komen met andere kinderen met gescheiden ouders.

Op de website Villa Pinedo krijgen kinderen hulp en advies. Met hun eigen online Buddy kunnen ze ervaringen uitwisselen en praten over emoties.

Wil uw kind met iemand praten? Hij of zij kan bellen met de Kindertelefoon. Heeft u meer hulp of advies nodig? Neem contact op met een medewerker van 't Baken.

Toon organisaties

Voor Jonge Helden

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

0800 04 32

Op de websites van het Juridisch Loket en Wijzer in geldzaken staat veel informatie over de geldzaken bij een scheiding. Juridisch Loket geeft ook gratis advies.

Heeft u kinderen? Na de scheiding moet u samen de kosten voor de zorg en opvoeding blijven betalen. In een ouderschapsplan maakt u hier afspraken over. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Bij het Budgetadviescentrum Lochem (B€L) kunt u terecht met al uw vragen over geld en budgetteren. Ze helpen ook bij het aanvragen van toeslagen en regelingen.

Of vraag een vrijwilliger om hulp via de Vrijwilligerscentrale. Komt u er niet uit? Neem contact op met 't Baken voor hulp en advies.

Toon organisaties

Budgetadviescentrum Lochem (B€L)

Contactpersoon: Anja Rouwenhorst

0573 29 70 00

Vrijwilligerscentrale Lochem

Dinsdag en woensdag: 9.30 - 11.30 uur in de VVV (Markt 2, Lochem)

Dr. Rivestraat 1
7241 AS Lochem
Postbus 196
7240 AD Lochem
057 329 70 00

Juridisch Loket - echtscheiding

Wijzer in geldzaken

Rijksoverheid - ouderschapsplan