Door mijn hoge energierekening kom ik in de problemen

Door de stijgende energieprijzen is uw energierekening mogelijk onbetaalbaar geworden.
Minder energie gebruiken, isoleren en bijvoorbeeld zonnepanelen zijn goede manieren om de energierekening te verlagen en blijvend laag te houden. Maar daarvoor moet u eerst kosten maken. Met de energieactie Energierekening onbetaalbaar? stelt de gemeente Lochem geld beschikbaar voor als u energie wil gaan besparen, maar niet genoeg geld heeft voor energiebesparende producten of aanpassingen.

Wat houdt de actie in?

Energieconciërges van burgercoöperatie LochemEnergie komen bij u thuis om samen te bekijken wat u het meeste voordeel oplevert. Zij geven uitleg over de jaarrekening en geven tips voor besparing die geen geld kosten. U ontvangt gratis energiebesparende producten zoals ledlampen, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie, en die worden ook direct aangebracht. En er kan vaak meer. Een oude energieslurpende vriezer of wasmachine kan bijvoorbeeld gratis vervangen worden, of er is een bijdrage mogelijk aan extra isolatie of zonnepanelen.

Voor wie is deze actie?

  • Deze actie is voor inwoners met een inkomen tot 130% van het minimuminkomen. Ook als u twijfelt of u in aanmerking komt, kunt u bellen. De energieconciërges kunnen sowieso altijd helpen met uitleg en praktische tips.
  • De actie geldt voor zowel huurders als woningeigenaren en loopt tot eind 2025.

Hoe vraag ik aan?

Bel naar 06 - 11 22 06 92 of mail naar hulp@energierekeningonbetaalbaar.nl. U krijgt dan rechtstreeks contact met de energieconciërges.

Vindt u zelf bellen of mailen lastig? U kunt ook iemand anders vragen om namens u te bellen of te mailen voor deze actie.