U moet samen met uw ex-partner een ouderschapsplan maken. Hierin staan afspraken over waar uw kind gaat wonen en hoe u samen de zorg en opvoeding regelt. Ook wordt in het ouderschapsplan een omgangsregeling vastgelegd. U en uw ex-partner moeten zich hieraan houden. En er staan afspraken in over hoe u elkaar informeert. Bijvoorbeeld over belangrijke zaken van uw kind. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Na de scheiding moet u samen de kosten voor de zorg en opvoeding betalen. Deze kosten heten alimentatie. Hoe hoog deze kosten zijn en wie aan wie betaalt, komt ook in het ouderschapsplan te staan. Lees meer over kinderalimentatie op de website van het Nibud.

Lukt het niet een omgangsregeling vast te leggen? Neem contact op met ’t Baken. Wij helpen u graag verder met informatie en advies.

Op de website Rechtwijzer staat veel informatie over alles wat met scheiden te maken heeft. Zoals hoe het zit met uw woning en kinderen.

Betaalt uw ex-partner zijn of haar deel van de kosten niet? Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) helpt u het geld toch te krijgen. Gaat het om kinderalimentatie voor een kind van 18 jaar of ouder? Dan moet uw kind zelf een verzoek indienen bij het LBIO. Of het verzoek van de andere ouder ondertekenen.

U kunt ook gratis advies vragen aan het Juridisch Loket.

Het Juridisch Loket heeft twee keer per week een spreekuur in Zutphen. U kunt ook bellen of mailen.

Toon organisaties

Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen - LBIO

Postbus 8901
3009 AX Rotterdam
010 289 48 90

Juridisch Loket Zutphen

Gratis persoonlijk advies voor iedereen met een laag inkomen.

Inloopspreekuur: donderdag 9.00 - 11.00 uur

't Warnshuus, Dreiumme 43
7232 CN Warnsveld
0800 80 20 (gratis)

Rechtwijzer - uit elkaar

Juridisch Loket - echtscheiding

Op de website Voor Jonge Helden staat informatie voor kinderen. Ze kunnen er ook in contact komen met andere kinderen met gescheiden ouders.

Op de website Villa Pinedo krijgen kinderen hulp en advies. Met hun eigen online Buddy kunnen ze ervaringen uitwisselen en praten over emoties.

Wil uw kind met iemand praten? Hij of zij kan bellen met de Kindertelefoon. Heeft u meer hulp of advies nodig? Neem contact op met een medewerker van 't Baken.

Toon organisaties

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

0800 04 32

Maak een afspraak met uw huisarts. Of neem contact op met ’t Baken. Wij helpen u graag de juiste hulp te vinden.

Op de websites van het Juridisch Loket en Wijzer in geldzaken staat veel informatie over geldzaken bij een scheiding. Juridisch Loket geeft ook gratis advies.

Heeft u samen een kind? Na de scheiding moet u samen met uw ex-partner de kosten voor de zorg en opvoeding blijven betalen. In een ouderschapsplan maakt u hier afspraken over. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Heeft u recht op alimentatie maar betaalt uw ex-partner niet? Vraag dan hulp aan het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen.

Bij het Budgetadviescentrum Lochem (B€L) kunt u terecht met al uw vragen over geld en budgetteren. Ze helpen ook bij het aanvragen van toeslagen en regelingen.

Of vraag een vrijwilliger om hulp via de Vrijwilligerscentrale. Komt u er niet uit? Neem contact op met 't Baken voor hulp en advies.

Toon organisaties

Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO)

Kampenringweg 49
2803 PE Gouda
Postbus 800
2800 AV Gouda
0182 555555
0182 537179

Rijksoverheid - ouderschapsplan

Juridisch Loket - echtscheiding

Budgetadviescentrum Lochem (B€L)

Contactpersoon: Maaike de Weerd

0573 29 70 00

Vrijwilligerscentrale Gemeente Lochem

Woensdag en vrijdag: 9.30 - 11.30 uur in het Stadshuus (Markt 3, Lochem).

Bellen of mailen voor een afspraak op een andere dag kan ook.

Dr. Rivestraat 1
7241 AS Lochem
Postbus 196
7240 AD Lochem
057 329 70 00

Wijzer in geldzaken - uit elkaar gaan