Op de website Taal voor het Leven vindt u oefeningen en cursussen. Ook kunt u er een taalvrijwilliger vinden. Een taalvrijwilliger is iemand die u helpt met lezen en schrijven. Oefen uw spelling op de websites Beter Spellen of Spelling.nl.

Bij het Taalhuis Lochem-Zutphen vindt u taalvrijwilligers in de buurt. Of ga naar een Taalpunt in de bibliotheek. Hier vindt u eenvoudige leesboeken. Ook kunt u op de computer oefenen met speciale programma's en websites.

Toon organisaties

Taal voor het Leven

0800 023 44 44

Taal voor het Leven - Ik wil leren!

Taalhuis BIJ de bieb – Lochem

Dr. Rivestraat 3
7241 AS Lochem
0575 51 29 26

BIJ de bieb Gorssel

Hoofdstraat 45
7213 CR Gorssel
0575 51 29 26

BIJ de bieb Lochem

Dr. Rivestraat 3
7241 AS Lochem
0575 51 29 26

Onderwijs voor volwassenen heet voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Via vavo kunt u een diploma of deelcertificaat halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie.

Een opleiding vergroot uw kans op werk. Neem contact op met 't Baken voor advies over werk en opleiding.

Informeer bij 't Baken wat er mogelijk is. Wij helpen u ook als u geen uitkering krijgt. Bij een sollicitatietraining oefent u met brieven schrijven en gesprekken voeren. Ook werkt u aan uw cv. Hiermee vergroot u uw kans op werk.

Kijk eens op de website van de Nationale beroepengids. Daar vindt u een overzicht van alle opleidingen, cursussen en trainingen. De Open Universiteit heeft ook een groot aanbod. Kijk voor een vakopleiding bij u in de buurt op de website KiesMBO.

Weet u nog niet precies welke opleiding u wilt gaan doen? Doe dan een Beroepskeuzetest. Kijk ook op de websites Opleiding & Beroep.

Misschien krijgt u geld van de overheid voor het volgen van een opleiding. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid - Nederland leert door en Rijksoverheid - STAP-budget.

Wilt u met een opleiding uw kans op werk vergroten? Neem contact op met 't Baken voor advies en informatie.